Salaojaremontin vaiheet: Näin laadukas salaojaremontti toteutetaan

Meiltä onnistuu kaikenkokoiset salaoja- ja sadevesiremontit, niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöillekin.
Jätä soittopyyntö, niin palaamme pikimmiten asiaan.

  Toimivat salaojat ovat jokaisen kiinteistön kulmakivi. Toimimattomat salaojat alentavat kiinteistön arvoa, sillä ne nopeuttavat kiinteistön ennen aikaista rapautumista. Jos salaojat eivät toimi oikein, vesi ja kosteus kertyy rakennuksen perustuksen ympärille ja lähtee kohoamaan sokkelia pitkin ylöspäin muihin rakenteisiin. Jatkuva kosteus rakenteissa saattaa aiheuttaa ajan kuluessa myös sisäilmaongelmia ja mikrobikasvustoa, jotka ovat vaaraksi kiinteistön käyttäjille.

  Milloin salaojaremontti kannattaa tehdä?

  Yleensä ennen 90-lukua rakennetuissa kiinteistöissä on paljon ongelmia salaojien kanssa. Monessa vanhassa kiinteistössä ei välttämättä ole salaojia ollenkaan. Mikäli asut ennen 90-lukua rakennetussa talossa, eikä sinulla ole tietoa salaojista tai niiden toimivuudesta, ota meihin yhteyttä. Tarkistamme salaojiesi tilanteen täysin veloituksetta.

  Mikäli huomaat jotain seuraavista, kannattaa salaojien tilanne kartoittaa välittömästä:

  • Sokkeli hilseilee tai siinä on havaittavissa värimuutoksia tai kalkkia
  • Kellarissa on vettä ja kosteutta, etenkin sateen jälkeen.
  • Kellarissa haisee tunkkaiselta
  • Sadevesi pakkaantuu pihalla lätäköiksi, jotka eivät kuivu

  Salaojat kannattaa tarkistuttaa säännöllisin väliajoin, jotta kosteuden eteneminen rakenteisiin voidaan estää. Pahimmassa tapauksessa edessäsi on nimittäin isompi ja kalliimpi remontti, kuin pelkkä salaojien uusiminen. Olemme kirjoittaneet aiemmassa blogissamme salaojien säännöllisen tarkastuksen tärkeydestä.

  Salaojaremontin vaiheet

  Monia asiakkaitamme askarruttaa salaojaremontin vaiheet. Useimmat kysymykset liittyvät juuri remontin etenemiseen sekä siihen, voiko salaojaremontin aikana asua kotona. Kokosimme tähän kirjoitukseen ne vaiheet, joista laadukkaat salaojaremonttimme rakentuvat.

  1. Kartoituskäynti
   Jokainen salaojaremontti alkaa kartoituskäynnistä, jonka aikana tarkistamme tarpeen salaojien nykytilanteen veloituksetta. Tarvittaessa myös kuvaamme putket. Maksuttomalla kartoituskäynnillä saat myös alustavan suunnitelman salaojaremontista sekä kiinteähintaisen tarjouksen projektille.
  2. Salaojaremontin aloitus
   Salaojaremontti alkaa luonnollisesti hyvästä suunnittelusta ja remontin vaiheiden listaamisesta. Suunnittelu aloitetaan aloituskatselmuksessa, jossa käydään läpi koko remontti asiakkaan kanssa ja sovitaan yhteisistä pelisäännöistä työmaalla. Aloituskatselmuksen yhteydessä lyödään myös salaojaremontin aikataulut lukkoon ja sovitaan muista käytännön asioista.
  3. Kaivuutyöt
   Tuomme kaluston paikalle ja aloitamme kaivuutyöt. Salaojia varten talon ympärille kaivetaan oja, joka ulottuu perustuksen alapinnan alapuolelle. Syvyys riippuu täysin siitä, kuinka syvälle perustukset ulottuvat.
  4. Salaojaputken ja tarkastuskaivojen asennus
   Salaojaputki asennetaan perustuksen alapinnan alapuolelle. Tarkastuskaivot asennetaan kiinteistön nurkkiin. Tarkastuskaivoilla on tärkeä tehtävä, sillä niistä voidaan seurata salaojien toimivuutta ilman, että maata pitää kaivaa auki. Sadevesijärjestelmät eli hulevesijärjestelmät on yleensä kätevintä toteuttaa samalla kertaa salaojituksen uusimisen yhteydessä. Näin voidaan varmistua siitä, että myös katoilta valuvat sade- ja sulamisvedet ohjautuvat pois rakenteiden luota.
  5. Maanpinnan profilointi
   Täytämme kaivannon oikeanlaisella sepelillä ja viimeistelemme pihasi näyttämään siltä, kuin mitään remonttia ei olisi tehtykään. Kokoamme myös purkamamme laatoitukset, terassit yms. mikäli sellaisia on.
  6. Loppusiivous
   Salaojaremontin lopuksi siivoamme jälkemme. Käymme asiakkaan kanssa läpi remontin vaiheet ja kerromme mitä on tehty. Opastamme myös salaojien ylläpidossa, jotta kotisi pysyy turvallisena myös tulevaisuudessa.

  Lopuksi

  Mikään ei estä sinua tekemästä salaojaremonttia itse, varsinkaan nyt kun tiedät salaojaremontin vaiheet. Kysymys lähinnä onkin siitä, haluatko nähdä kaiken sen vaivan ja viettää lyhyen kesälomasi lapion varressa sekä rautakaupoissa? Mikäli haluat vain nauttia vapaa-ajastasi, niin ota yhteyttä ja anna meidän tehdä salaojaremontti puolestasi.

  Salaojaremontti vaatii myös huolellista suunnittelua sekä tarkkaa työtä, jotta tehtyä remonttia ei tarvitse uusia parin vuoden jälkeen. Kun tilaat Salaojatecin ammattilaiset paikalle, saat 3 vuoden takuun salaojaremontillesi ja lopputuloksen, joka kestää kymmeniä vuosia. Lisäksi voimme todeta, että lähes 90 % itse tehdyistä remonteista menee pieleen ja niiden korjauttaminen voi maksaa moninkertaisesti verrattuna alkuperäisen remontin hintaan.

  Salaojatec toteuttaa salaojaremontit nopeasti ja laadusta tinkimättä. Mikäli et ole varma salaojiesi tilanteesta, tulemme tarkistamaan salaojiesi tilanteen veloituksetta. Ilmainen kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään.

  Salaojatecilta maksuton tilannekatsaus

  Salaojien kuvaukset voivat olla kuluttajille hintavia, jopa 2000 euroa. Me Salaojatecilla tarjoamme maksuttoman kartoituskäynnin, jonka yhteydessä saat heti tietää salaojajärjestelmäsi kunnon. Käymme kanssasi läpi muun muassa:

  • Onko nykyinen salaojajärjestelmäsi toimiva kokonaisuus
  • Missä kunnossa salaojaputket ovat
  • Minne sadevedet on ohjattu

  Varaa ilmainen tilannekatsaus