Milloin salaojat pitää uusia?

Meiltä onnistuu kaikenkokoiset salaoja- ja sadevesiremontit, niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöillekin.
Jätä soittopyyntö, niin palaamme pikimmiten asiaan.

  Useimmiten toimimattomaan salaojajärjetelmään kiinnitetään huomiota keväisin ja syksyisin, kun tuhansia litroja sade- ja sulamisvesiä imeytyy maahan. Nämä ovatkin hyviä aikoja tarkistaa salaojien kunto muiden pihatöiden yhteydessä. Toimiva salaojajärjestelmä pitää perustukset kuivina ja estää veden sekä kosteuden haitalliseen pääsyn rakenteisiin. Ympäristöhallinnon mukaan salaojien toimivuus on syytä tarkistaa vuosittain, ja salaojaverkosto kannattaa huoltaa 5-10 vuoden välein, mutta milloin salaojat pitää uusia?

  Salaojatecin ammattilaiset tarkistavat salaojien kunnon maksutta. Varaa maksuton salaojakartoitus.

  Milloin salaojat pitää uusia?

  Salaojien uusimiselle ei ole erikseen mitään aikarajaa eivätkä salaojat ole pakolliset, mutta salaojituksen asentaminen on erittäin suositeltavaa ja hyvän rakennustavan mukaista. Puutteellinen tai olematon salaojajärjestelmä saattaa alentaa kiinteistösi arvoa ja aiheuttaa vakavia ongelmia kiinteistön käyttäjille.

  Salaojitus on hyvä olla etenkin kiinteistöissä, joissa on kellari tai erittäin matala sokkeli. Valesokkeli on myös riskirakenne, joka altistaa kosteusvaurioille, koska talon puiset runkorakenteet ovat maan tasolla tai pahimmillaan maan pinnan alapuolella. Katastrofin ainekset ovat valmiina, jos salaojat puuttuvat kokonaan kiinteistöstä, jossa on valesokkeli. Salaojien tehtävänä on ohjata kosteus pois rakenteiden luota.

  Matalia ja betonilaatalle valettuja perustuksia, sekä valesokkeleita tehtiin yleisesti 1960-70 -luvulla, jolloin salaojitusten hyödyistä ja haitoista ei vielä tiedetty. Hyvä nyrkkisääntö on, että mikäli kotisi tai mökkisi on rakennettu ennen 90-lukua, kannattaa salaojituksen tilanne tarkistaa.

  Salaojien kunto on hyvä tarkistaa vuosittain

  Tarkistamalla salaojien kunnon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Huonokuntoiset salaojat voivat johtaa perustuksen kosteusvaurioihin, joista kosteus voi levitä talon rakenteisiin kapillaari-ilmiön kautta. Salaojajärjestelmän tarkistaminen on pieni vaiva verrattuna siihen, kuinka paljon aikaa ja rahaa sinulla menee kosteudesta johtuvien ongelmien korjaamiseen. Salaojien tarkastuksesta voit lukea lisää aiemmasta kirjoituksestamme ”Salaojien säännöllinen tarkastus ja huolto: Vältä nämä 3 piilevää riskiä!”.

  Mikäli sinulla on tiedossa, että kiinteistöstäsi puuttuu kokonaan salaojitus, ota meihin yhteyttä välittömästi. Jos et ole varma salaojituksen tilanteesta, voit pyytää meidät myös maksuttomalle kartoituskäynnille.