Uusi sadevesijärjestelmä – Mitä sadevesiremontti maksaa?

Meiltä onnistuu kaikenkokoiset salaoja- ja sadevesiremontit, niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöillekin.
Jätä soittopyyntö, niin palaamme pikimmiten asiaan.

  Etenkin suomessa rakennukset ovat kovilla, sillä neljä vuodenaikaa asettavat monia haasteita. Näihin haasteisiin on hyvä varautua etukäteen pitämällä huolta kotiasi suojaavista järjestelmistä. Toimiva ja laadukas sadevesijärjestelmä suojaa kotisi sade- ja sulamisvesien aiheuttamilta vaurioilta ja pidentää kotisi käyttöikää.

  Kokosimme tähän blogiin yhteenvedon sadevesiremontin toteutuksesta sekä lisätietoa siitä, mitä sadevesiremontti maksaa.

  Miksi sadevesijärjeslmä kannattaa uusia?

  Mikään ei kestä ikuisesti, kuten ei talosikaan, jos rakenteisiin pääsee jatkuvasti kosteutta. Sadevesijärjestelmän ensisijainen tehtävä on suojella kiinteistöäsi sade- ja sulamisvesiltä. Katoilta tippuu vuosittain noin 50 – 100 kuutiota sade- ja sulamisvesiä ja jos sadevesijärjestelmä ei toimi oikein, kaikki vesi ja kosteus jää vellomaan perustusten ympärille.

  Puutteellinen tai parhaat päivänsä nähnyt sadevesijärjestelmä voi aiheuttaa monenlaista haittaa, kuten esimerkiksi sisäilmaongelmia ja routavaurioita. Pahimmillaan toimimaton sadevesijärjeslmä voi edesauttaa kosteusvarion syntymistä perustuksiin ja kellaritiloihin. Tekemällä sadevesiremontin ennaltaehkäiset kaikkia edellä mainittuja ongelmia ja paljon muuta.

  Mitkä ovat sadevesiremontin työvaiheet?

  Sadevesiremonttissa uusitaan kodin sadevesijärjestelmä nykyaikaisten vaatimusten tasolle. Kun sadevesijärjestelmä toimii oikein, rakennuksen katolta alas putoavat sade- ja sulamisvedet saadaan ohjattua asianmukaisesti poispäin talon rakenteista.

  Salaojatec toteuttaa sadevesiremontit avaimet käteen -palveluna. Saat kiinteän hinnan projektillesi ja hinta sisältää työvaiheet sekä materiaalikulut.

  Sadevesiremontti koostuu useimmiten seuraavista vaiheista:

  1. Aluksi kartoitamme nykyisen tilanteesi. Alkukatselmuksen perusteella teemme remonttisuunnitelman ja laskemme hinnan projektille.
  1. Kun projektin suunnitelmat ja aikataulu on lyöty lukkoon, hankimme tarvittavat materiaalit. Materiaaleihin kuuluvat mm. sadevesiputket, rännisuppilot ja mahdolliset sadevesikaivot.
  1. Tuomme kaluston paikalle ja hoidamme urakan sovitusti alusta loppuun. Valtaosa sadevesiremontista koostuu kaivuutyöstä. Talon seinustan edusta on kaivettava auki talon ympäriltä, jotta sadevesiputket saadaan asennettua.
  1. Kun uusi sadevesijärjestelmä on paikallaan, kaivanto täytetään ja maanpinta profiloidaan. Siivoamme jälkemme ja viemme remontista syntyvät jätteet ja ylimääräiset maa-ainekset pois tontilta. Kasaamme myös kaikki puretut esteet tarvittaessa.

  Esteiden purku ja takaisin asennus riippuu täysin sovitusta. Esteiksi lasketaan mm. terassi, pihakiveys, aidat ja pensaat.

  1. Käymme kanssasi läpi, mitä on tehty, miten on tehty sekä opastamme sinua uuden järjestelmäsi ylläpidossa.

  Mitä sadevesiremontti maksaa?

  Sadevesiremontille on mahdoton antaa kiinteää hintaa ilman näkemättä kohdetta. Kaivuusyvyys ja materiaalien määrä vaikuttavat luonnollisesti hintaan. Kuten muissakin kodin remonteissa, suurin osa hinnasta muodostuu työstä ja tässä tapauksessa nimenomaan kaivuutyöstä. Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille ja saat heti kiinteän hinnan sadevesi- tai salaojaremontillesi!

  Sadevesiremontin työn osuus on kotitalousvähennyksen alaista työtä. Saatat olla oikeutettu jopa 50% kotitalousvähennykseen. Lisää kotitalousvähennyksestä voit lukea täältä.

  Voiko sadevesiremontin hintaan vaikuttaa?

  Työn hintaan on vaikea vaikuttaa, mutta ehkä ainut tapa alentaa kustannuksia on purkaa talon seinustan läheisyydessä olevat esteet pois ennen remontin aloitusta. Näin ollen esteiden purkamisesta ei synny kustannuksia.

  Eniten säästät kustannuksissa, kun uusit sadevesijärjestelmän salaojaremontin yhteydessä. Tällöin samaa kaivuutyötä ei tarvitse tehdä kahdesti ja saat uudet salaojaputket ja sadevesiputket samalla vaivalla.

  Voiko sadevesiremontin tehdä itse?

  Mikään ei estä sinua tekemästä sadevesiremonttia itse, mutta lähinnä kysymys on siitä, haluatko tuhlata viikkoja lapion varressa ja rautakaupoissa? Salaojatecin ammattilaiset tekevät sadevesiremontin muutamassa päivässä.

  Lisäksi voimme todeta kokemuksen syvällä rintaäänellä, että lähes 90 % itse tehdyistä remonteista menee pieleen ja niiden korjauttaminen voi maksaa moninkertaisesti verrattuna alkuperäisen remontin hintaan. Vakuutus ei myöskään korvaa itse tehdyn remontin aiheuttamia seurauksia.

  Kun teetät sadevesiremontin ammattilaisella, saat tarkkaan suunnitellun kokonaisuuden laadukkaalla lopputuloksella. Kaikki Salaojatecin saneeraus- ja remonttikohteet saavat kolmen vuoden takuun. Ota yhteyttä, niin sovitaan maksuton kartoituskäynti. Käynnin aikana tarkistamme salaojien kunnon täysin kuluitta.