Kotitalousvähennys muuttuu vuonna 2022 – Kuinka se vaikuttaa salaojaremonttiin?

Meiltä onnistuu kaikenkokoiset salaoja- ja sadevesiremontit, niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöillekin.
Jätä soittopyyntö, niin palaamme pikimmiten asiaan.

  Kotitalousvähennys muuttuu vuonna 2022, jolloin kotitalousvähennyksen korvausprosentti ja maksimisumma nousevat.

  Muutos koskettaa vain osaa kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä. Niihin sisältyvät koteihin ostettavat kotitaloustyöt sekä erilaiset hoito- ja hoivatyöt. Korotus on voimassa vuosina 2022–2023 ja merkitsee euroissa maksimivähennyksen nousua aiemmasta 2 250 eurosta 3 500 euroon. Korvausta voi saada 60 % työn hinnasta.

  Kotitalousvähennys salaojaremontista

  Kotitalousvähennyksen korotus ei kuitenkaan kosketa tavanomaisia kodin remontointitöitä, joihin myös salaoja- ja sadevesiremontit kuuluvat. Remontointitöiden maksimivähennys säilyy 2 250 eurossa, ja vähennyskelpoisen työn osuus on edelleen 40 %. Poikkeuksena tähän sääntöön on öljylämmityksen vaihtaminen ilmaympäristöystävällisempään energiamuotoon, kuten uusiutuvaan sähköenergiaan.

  Vielä ehdit hyödyntämään tämän vuoden kotitalousvähennyksen!

  Remontteja ei siis kannata lykätä suuremman veroedun toivossa. Talvi on muutenkin hyvää aikaa esimerkiksi salaojaremontille, koska silloin vesisateita on vähemmän ja toimitusajat ovat huomattavasti lyhyemmät. Lisäksi salaojaremontin hoitaminen pois alta ennen lumien sulamista varmistaa sen, että sulamisvedet ei aiheuta suurempia vaurioita talon rakenteisiin. Voit siis keskittyä nauttimaan kevään ja kesän lämpenevistä keleistä.

  Kotitalousvähennyksen perimmäinen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kotimaassa. Kun ostat salaojaremontin kotimaiselta yritykseltä, veroeurot sekä työllisyyshyöty jäävät kokonaan Suomeen. Pidäthän kuitenkin mielessä, että vähennyksen voit saada vain työstä, jonka suorittaa ennakkoperintärekisteriin kuuluva yritys. Voit tarkistaa YTJ-yrityshausta (https://www.ytj.fi), kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin.

  Esimerkki remonttityön kotitalousvähennyksestä:

  • Työn loppusumman ollessa 5 000 €, kotitalousvähennys vuonna 2021 on 40 %, eli yhteensä 2 000 €.
  • Oma­vastuu­osuuden (100 €) jälkeen vähennyskelpoinen summa on 1 900 €.